CK journaal week 1

Dag 5 zondag 5 juli

Een groot sportman zei ooit: "elk nadeel heeft z'n voordeel". Dat gold vandaag voor de wind. De ochtend begon met een nare motregen, maar nadat de wind opstak werd de regen verdreven. Een voordeel dus. Verder veroorzaakte de wind ook bijzondere rallies. Ook daar dus weer: voor de een een voordeel, voor de ander op dat moment weer niet.

Gerda en Marcel speelden, in die miezer dus, tegen Sander en Cynthia. Mede door goed, soms zelfs fanatiek, spel aan het net trokken zij de winst simpel naar zich toe. 

Ook Joey/ Pieter en Marko/Diederic speelden in de regen. Het werd een spannende wedstrijd. De eerste set werd een tiebreak die gewonnen werd door Joey en Pieter die uiteindelijk na 3 sets ook de winnaar werden. De families Fleuren en Robijn deden het verder ook prima vandaag. Pieter won ook zijn single tegen Mark en Hans kwam na de nederlaag van gisteren, samen met Edward sterk terug. Ze wonnen simpel van Frank en Peter. 

Wally won, samen met Michele, in een prachtige pot van Mark en Joanna. De tweede set leek simpel naar Wally en Michele te gaan, maar Mark en Joanna kwamen heel sterk terug. Helaas voor hen, net niet genoeg.

Rohan en Pim hadden het in de eerste set lastig tegen Reda en Leonard, maar sleepten vervolgens simpel de tweede set, en dus de overwinning binnen.

Drie heren uit hetzelfde competitieteam speelden een hele sportieve wedstrijd op baan 2. Ruud en Erik wonnen de eerste set simpel, maar de heren Tillema kwamen sterk terug en wonnen zowel de tweede als de derde set. Mede dankzij het enorme loopvermogen van Kees.

Er waren vandaag verschillende singles: Danny won simpel, in een sportieve wedstrijd van Leonard. Vincent won in twee sets van Jacob, die de tweede set wel won in een tiebreak, maar daarna helaas moest opgeven. Dat is altijd jammer.

Laat in de middag speelden Madara en Cynthia een spannende wedstrijd van 2,5 uur die door Madara werd gewonnen.

Er waren ook flink wat jeugdwedstrijden vandaag. Er zijn grote verschillen te zien. Sommige kinderen spelen hun wedstrijd alsof ze het al jaren doen, anderen vinden het nog erg spannend en lastig om al die regels te onthouden. Ook het tellen is soms nog best een hele klus.