CK journaal week 1

Dag 5 zondag 5 juli

Een groot sportman zei ooit: "elk nadeel heeft z'n voordeel". Dat gold vandaag voor de wind. De ochtend begon met een nare motregen, maar nadat de wind opstak werd de regen verdreven. Een voordeel dus. Verder veroorzaakte de wind ook bijzondere rallies. Ook daar dus weer: voor de een een voordeel, voor de ander op dat moment weer niet.

Gerda en Marcel speelden, in die miezer dus, tegen Sander en Cynthia. Mede door goed, soms zelfs fanatiek, spel aan het net trokken zij de winst simpel naar zich toe. 

Ook Joey/ Pieter en Marko/Diederic speelden in de regen. Het werd een spannende wedstrijd. De eerste set werd een tiebreak die gewonnen werd door Joey en Pieter die uiteindelijk na 3 sets ook de winnaar werden. De families Fleuren en Robijn deden het verder ook prima vandaag. Pieter won ook zijn single tegen Mark en Hans kwam na de nederlaag van gisteren, samen met Edward sterk terug. Ze wonnen simpel van Frank en Peter. 

Wally won, samen met Michele, in een prachtige pot van Mark en Joanna. De tweede set leek simpel naar Wally en Michele te gaan, maar Mark en Joanna kwamen heel sterk terug. Helaas voor hen, net niet genoeg.

Rohan en Pim hadden het in de eerste set lastig tegen Reda en Leonard, maar sleepten vervolgens simpel de tweede set, en dus de overwinning binnen.

Drie heren uit hetzelfde competitieteam speelden een hele sportieve wedstrijd op baan 2. Ruud en Erik wonnen de eerste set simpel, maar de heren Tillema kwamen sterk terug en wonnen zowel de tweede als de derde set. Mede dankzij het enorme loopvermogen van Kees.

Er waren vandaag verschillende singles: Danny won simpel, in een sportieve wedstrijd van Leonard. Vincent won in twee sets van Jacob, die de tweede set wel won in een tiebreak, maar daarna helaas moest opgeven. Dat is altijd jammer.

Laat in de middag speelden Madara en Cynthia een spannende wedstrijd van 2,5 uur die door Madara werd gewonnen.

Er waren ook flink wat jeugdwedstrijden vandaag. Er zijn grote verschillen te zien. Sommige kinderen spelen hun wedstrijd alsof ze het al jaren doen, anderen vinden het nog erg spannend en lastig om al die regels te onthouden. Ook het tellen is soms nog best een hele klus.

Dean en Emily speelden een wedstrijd tot 4 punten per set. Emily won deze, maar Dean kon in de middag nog een keer spelen. Deze keer een dubbel samen met Sidhat. Deze keer won hij wel. Ze speelden tegen Amalia en Ellen. Het was een leuke sportieve wedstrijd.

Ibrahim speelde tegen Omar. De eerste set ging makkelijk, maar de tweede set maakte Omar het hem erg lastig. Het werd bijna een derde set. Zover kwam het uiteindelijk niet, dus Ibrahim won.

Ook Taniya en Robin speelden een leuke wedstrijd. Taniya won.

 

De laatste wedstrijd van de dag was een meisjesdubbel. Rubey en  Yael wonnen van Mahdiya en Moice. Het was een mooi slot van een fijne tennisdag.

Voor alle winnaars: van harte gefeliciteerd! Voor iedereen die heeft verloren: men zegt dat je van een verloren wedstrijd het meeste leert.

Het vervolg van dit CK journaal is te vinden op een nieuwe pagina. CK journaal week 2.

Dag 4 zaterdag 4 juli

Het was een regenachtige en winderige dag vandaag. In de middag hield het zelfs op met zachtjes miezeren maar waren het echte flinke buien. Jammer, maar onder het toeziend oog van Wally en Michele verliep alles toch op rolletjes.

Vandaag begon ook de jeugd. Zeger en Sem trapten af en speelden een mooie wedstrijd met een tiebreak als afsluiter. bij de senioren speelden Siita met Thomas tegen Jacqueline en Jordy. Dat beloofde een hele spannende wedstrijd te worden maar Siita en Thomas trokken de overwinning in een korte wedstrijd naar zich toe. Later op de middag speelden Thomas en Jordy samen tegen Giovanni en Vincent. Een mooie pot waarbij na drie sets de winst naar Thomas en Jordy ging.

Bij de meisjes 11 t/m 18 speelden de zusjes Taniya en Damini in een dubbel tegen elkaar. Het was een prachtige wedstrijd. Na 2,5 uur trokken Taniya en Sayen aan het langste eind. Jammer voor Damini en Yaara. Na zo'n lange mooie wedstrijd zou  een gelijkspel fijn zijn. Damini was nog niet klaar. Ze moest daarna ook nog een single spelen. Knap hoor.

Bij de senioren zagen we Berna en Inge spelen tegen Anny en Margriet. Berna en Inge meldden dat ze lekker hadden gespeeld. Dat is mooi want daar gaat het om. Anny en Margriet gingen er trouwens met de winst vandoor.

Op baan 5 won Ko van Raaphorst, samen met zijn kleinzoon Danny Schaareman, na een korte wedstrijd. Dinsdag moeten ze niet met elkaar maar tegen elkaar. Dat wordt vast erg leuk.

Edward en Hans hadden het niet zo makkelijk tegen Roland en Stefan. Gelukkig was er Desperados bier na de wedstrijd. Een gezellige nazit maakte alles weer goed.

Dat de wedstijd van Erik en Ruud tegen Pieter en Joey in een driesetter werd beslist zal niemand verbazen. Ondanks dat Ruud en Erik meerdere keren op matschpoint stonden gingen Pieter en Joey er met de winst vandoor.

Hier nog wat foto's. Met dank aan Sara. Helaas kunnen we er maar een paar plaatsen. Binnenkort hopen we alle overige foto's op een andere manier te kunnen plaatsen.

 

Dag 3 vrijdag 3 juli 

Een mooie vrijdagavond, een beetje zon, maar wel veel wind. Dat mocht de pret niet drukken. Mooie, leuke, sportieve wedstrijden op onze banen. Er was van alles te zien. Dames, heren, dubbels en mixen. Op baan 1 een aantal hele mooie potten van zeer ervaren tennissers. Naast hele ervaren tennissers waren er ook  mensen die minder ervaring hebben of er een aantal jaar tussenuit zijn geweest. Goed om te zien, net als een aantal nieuwe combinaties. Bijvoorbeeld vader en zoon Tillema. En natuurlijk speelden zij drie sets.
Alle andere wedstrijden werden in twee sets afgerond. Op baan 6 was het wel een hele spannende set tussen Cynthia en Carmel, net als op baan 4 in de wedstrijd van Tinda/Harry tegen Frank/Jana. Alle uitslagen zijn te vinden op toernooi.nl  

De fotograaf van vandaag maakte een mooi plaatje van een actie van Jacqueline: dat is gewoon ons eigen logo! Morgen begint ook de jeugd. Kom vooral kijken. Het is weer gezellig op het park.

 

woensdag 1 juli 2020

Na veel voorbereiden, lijnen en stickers plakken, paaltjes maken, linten spannen, routes bepalen is het gelukt: we mogen weer gebruik van de kantine en de terrassen maken.

Wat heerlijk dat dat kan. Gelukkig gooide het weer geen roet in het eten. Zowel 's middags bij het Oranje Rood event (zie verslag) als in de avond konden er 11 wedstrijden gespeeld worden. Het was wel een mannenavondje. Slechts 1 dameswedstrijd stond er op het programma. De meeste wedstrijden waren in 2 sets klaar. Op het terras was het, ondanks de 1,5 meter afstand, ouderwets gezellig. Een speciale dank aan Ad Verrips die zo goed was een opengevallen plek op de baan in te nemen. 

 

klik

 

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 533 9510

Sportpark Rie Mastenbroek

Mosweg 10
1314 AZ Almere

KVK-nummer

39045172