CK journaal week 2

Dag 10 vrijdag 10 juli 2020

Vandaag beginnen we het journaal met de complimenten aan Sarah. Ze is al anderhalve week elke dag op het park te vinden. Naast dat ze heel veel prachtige foto's maakt, verzorgt ze de taken van de wedstrijdleiding en tussen de bedrijven door heeft ze ook nog kantinedienst. Geweldig Sarah. Dank je wel.

De middag begon vandaag met een leuke wedstrijd tussen Yael en Robin. Ondanks hele mooi acties van Robin won Yael de wedstrijd redelijk snel.

Dat deden Jordan en Kaylee ook. Jordan versloeg Zeger, Kaylee deed dat met Aylen. Het waren leuke, sportieve wedstrijden.

Reef deed er iets langer over tegen Amalia. Zij won de eerste set. Reef won de tweede set, ondanks dat hij ook nog aandacht aan zijn vrienden langs de kant besteedde.

De supertiebreak was spannend. Amalia speelde erg goed, maar Reef won uiteindelijk.

Bij Joost en Jesse werd het ook een super tiebreak. Jesse had er gisteren al een gespeeld en wist vandaag dus precies hoe dat allemaal ging. Het was heel spannend maar ook heel sportief. Jesse gaf Joost zelfs nog een compliment over een mooie bal terwijl hij daarbij uitgleed. De felicitaties na de wedstrijd waren ook voor Joost. Hij won.

Op baan 5 hadden een aantal vaders zelf ook maar een racket in de hand genomen. Ze speelden tegen de dochters en Danilo. Geen idee wie er heeft gewonnen, maar het was wel gezellig.

Aan het eind van de middag waren er nog 4 meisjespartijen. Ze waren allemaal redelijk snel klaar. Demi-Jane won van Taniya, Rubey van Damini, Ashley van Sayen en Moice van Robin.

Het was een gezellige middag.

Madara en Carmel openden het avondprogramma. De uitslag doet iets anders vermoeden, maar de dames waren zeer aan elkaar gewaagd. Madara trok echter vaak aan het langste eind en won de wedstrijd.

Ondertussen speelde het echtpaar Van Eijk op baan een een kraker. Zij hadden een hele kluif aan Joanna en Mark, maar wonnen uiteindelijk in drie sets.

Jana en Frank speelden ongeveer even lang over hun twee sets tegen Evert-Jan en Wilma, maar dat werden wel twee mooie tiebreaks die beiden door Jana en Frank werden gewonnen.

Ivan en Leonard spelen voor het eerst een toernooi. Ze maakten er deze wedstrijd een mooie pot van. Ze lieten elkaar veel rennen en namen nauwelijks tijd om uit te rusten. Het werden uiteindelijk 3 sets waarvan Leonard er twee won. Hij kon dus zijn eerste overwinning gaan vieren. De feestvreugde was kennelijk zo groot dat de heren de gewonnen set van Ivan vergaten te melden bij de wedstrijdleiding.

Tom en Samantha speelden een superspannende wedstrijd tegen Astrid en Felix. Het werden 2 tiebreaks. Het alle kanten kunnen opgaan maar Astrid en Felix wonnen ze alletwee.

Michele en Wally hadden minder moeite met Sander en Cynthia. Ze gunden hen slechts 3 games. Toch waren er prachtige rallies te zien en gaven Sander en Cynthia het echt niet cadeau maar Wally en Michele waren een maatje te groot.

Maira en Carmel speelden tegen Berna en Inge. Het werd 2x 6-2 voor Maira en Carmel in een gezellige wedstrijd.

Tinda en Irma leken op een vlotte overwinning af te gaan. Ze hadden zelfs matchpoints, maar Margriet en Anny gaven zich niet gewonnen en wisten die allemaal weg te werken. Ze sleepten er een tiebreak uit. Die werd dan wel weer gewonnen door Tinda en Irma. 

Het slot van de avond werd verzorgd door Mitchel die won van Vincent en door Kees en Ferdi die, hoe kan het anders, een driesetter speelden tegen Pieter en Joey. Een mooie wedstrijd waarin ze allemaal tot het uiterste gingen. Pieter en Joey wonnen deze laatste wedstrijd van de avond.

Het was weer een mooie tennisdag. Het publiek heeft genoten. Op naar het finaleweekend.

 

Dag 9 donderdag 9 juli 2020

De foto laat zien hoe het ook vandaag weer gesteld was met het weer. Respect voor alle kinderen en ouders hoor. Het valt niet mee elke dag weer in die regen te staan tennissen of aanmoedigen. 

De middag begon met een spannende wedstrijd op baan 1 tussen Yael en Demi-Jane. Het waren vaak lange rallies en je kunt zien dat het nu wel zwaar gaat worden. De banen nat, de ballen zwaar en dat ga je voelen in je lijf. De dames bleven alles in de strijd gooien en waren tot het eind toe aan elkaar gewaagd. Yael won en Demi-Jane kon daarna haar arm verkoelen met ijs. Hopelijk is de blessure niet te zwaar. 

Op baan 2 speelden Damini/Yaara tegen Robin/Jara. De dames waren aan elkaar gewaagd. De regen was wel heel lastig voor de dames met een bril. Gelukkig was ook dat in evenwicht. Aan beide kanten eentje met eentje zonder bril. Damini en Yaara wonnen in twee sets en niemand vond het erg dat het niet zo heel lang duurde.

Kenan en Kaylee maakten er wel een driesetter van. Het was een hele leuke, sportieve wedstrijd. Kaylee won de eerste set, Kenan de tweede en dus moest er een super tiebreak worden gespeeld, die door Kenan werd gewonnen.

Op de baan ernaast stonden Emily en Sidhant tegenover elkaar. Sidhant stond al snel voor met 3-0 en dacht eigenlijk de wedstrijd al te hebben gewonnen. Dat liet Emily niet gebeuren. Ze bleef rustig en sloeg de ene mooie bal na de andere. Uiteindelijk won ze de eerste set met 5-3. De concentratie van Sidhant werd wat minder terwijl Emily nog steeds heel rustig was. Zij won dan ook de tweede set en dus de wedstrijd.

Tot slot nog 2 dubbels op deze zeer natte middag. Sem en Julian speelden tegen Jesse en Zeger. Het werd een gezellige, maar hele spannende pot. Jesse en Zeger wonnen de eerste set, maar Julian en Sem vochten zich terug in de tweede. Het was bij deze wedstrijd erg leuk om te zien hoe goed de mannetjes voor elkaar werkten. Daarnaast waren ze ook heel erg sportief. Klasse hoor! Van jullie kunnen heel veel grote mannen nog iets leren. Een super tiebreak moest ook hier de doorslag geven. Jesse meldde dat hij tot 10 wel erg veel vond, hij had namelijk het zweet al onder zijn oksels. Toch gaf hij niet op. Zeger sleepte hem er doorheen: teamwork dus. Dat Sem en Julian al eerder tiebreaks hadden gespeeld werd wel duidelijk. Ze wisten precies hoe ze moesten staan, wanneer ze van baanhelft moesten wisselen en hoe er geteld werd. Dat scheelt toch wel. Ze bleven heel geconcentreerd en sleepten de overwinning binnen. 

Reef en Liam sloten de middag af met een snelle wedstrijd tegen Amalia en Ellen. Het was nog steeds nat en het was dus niet fijn, maar ze lieten zich niet kennen en speelden een leuke wedstrijd die door de jongens werd gewonnen.

Wat betreft het avondprogramma: net als gisteren helaas geen foto's van de  avondwedstrijden. Wel wederom een verslag van de wedstrijdleiding:

De weersvoorspellingen zagen er op voorhand al niet best uit en helaas noopte ons dit om enkele partijen door te schuiven naar vrijdag en zaterdag. Gelukkig werd het later op de avond droger en konden we toch nog genieten van de nodige potjes tennis.
Op baan 1 werd een ware thriller gespeeld tussen de duo’s Rob de Vries/ Herman Koster en Harry Tollenaar/ Ad Rijkers. De eerste set leek in no time naar het eerstgenoemde duo te gaan, maar op  5-1 haperde de machine en wisten Ad en Harry de set met 5-7 toch nog naar zich toe te trekken. De 2e set was een kopie van de eerste set, maar dan net andersom. Bij een 4-1 achterstand voor Rob en Herman zag het er hopeloos voor de beide heren uit, maar uiteindelijk wisten ze de set toch met 7-6 uit het vuur te slepen. De 3e set ging gelijk op, maar uiteindelijk wonnen Rob en Herman deze met 6-3.

Tegelijkertijd werd op baan 2 de partij tussen Ruud de Vries/ Wim van Beek en Rien Busch/ Jop van Breugel gespeeld. De eerste set ging met 6-2 naar het eerstgenoemde koppel. De 2e set ging het zeer lang gelijk op en lag een tiebreak in het verschiet. De vermoeidheid sloeg toe bij de heren en ik denk dat met name Wim blij was dat zij de 2e set toch nog wonnen met 7-5, want energie voor nog een extra set was er niet meer.

Verder werden er vandaag nog 3 partijen gespeeld waarvan hier de uitslagen:
Tom Renting/ Wally Robijn  - Frank Groothuis/ Peter Sonneveld  6-3 6-1
Edward Beerlage/ Hans Fleuren - Jan-Bart Gouvernante/ Sander Meij  6-2 6-3
Dennis Hoogdorp/ Sjors Peerdeman – Sybren van Daalen/ Bart Ewout Kok 6-3 6-4

 

dag 8 woensdag 8 juli 2020

Het finaleweekend komt in zicht. Helaas betekent dat meestal dat er blessures gaan vallen. Bij de senioren vandaag 1 opgave en 2 walkovers. Jammer voor de tegenstanders maar nog vervelender voor de mensen die moesten opgeven. Beterschap allemaal. Bij de jeugd doet iedereen gelukkig nog mee, hoewel Taniya zich vandaag niet lekker voelde en ook nog pijn aan haar voet had. Ze stapte toch de baan op en deed gewoon haar uiterste best. Moice was echter gewoon te sterk vandaag. Zij won de wedstrijd. Gelukkig kon de tweede wedstrijd die Taniya vandaag moest spelen worden verplaatst.

We mogen bij Koriander wel heel dankbaar zijn voor de prachtige banen die we hebben. Wat hebben ze een regen moeten doorstaan. Ze hielden het gelukkig goed. Ook de kinderen die op die banen stonden kregen een flink nat pak. Het hield maar niet op. Af en toe een miezer, maar ook heel veel echte buien. Aan het enthousiasme en de inzet was dat echter niet te merken.

Sem hield wel zijn jas aan tijdens de wedstrijd tegen Shaheer. Het was een leuke wedstrijd om te zien.  Sem won deze keer.De moeder van Shaheer maakte weer mooie foto's en de moeder van Sem had gelukkig een goede paraplu.

Jesse won in drie sets van Reef en ook Yaara en Ibrahim maakten het spannend. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd. Ibrahim speelde slim en won uiteindelijk.

Tegelijkertijd konden we kijken naar Axel en Omar. Zij trokken zich niets aan van de regen en stonden bijna 2,5 uur op de baan. De eerste set ging vrij makkelijk naar Axel, de tweede naar Omar, dus een derde set moest de beslissing brengen. In die set ging het mooi gelijk op. Het werd uiteindelijk 7-5 voor Axel.

    

 

 

Aan het eind van de middag speelden Julian en Kenan tegen elkaar. Meestal spelen ze juist met elkaar, dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Kenan won de eerste set, maar Julian kwam sterk terug. Een super tiebreak moest uitmaken wie de wedstrijd won. Het was genieten voor de mensen in de serre. Prachtige rallies en vooral heel veel genieten door de mannetjes zelf op de baan. Ze waren ook blij voor elkaar bij mooie punten. Wat een sportiviteit. Julian won maar ze blijven natuurlijk vrienden. En zo hoort het ook.

De laatste wedstrijd van de middag was voor 4 vriendinnen. Demi-Jane/Ashley spelen al heel lang samen en dat was goed te zien. Ze zijn erg op elkaar ingespeeld en dat was voor Mahdiya/Moice wel lastig, maar het was goed om te zien dat ze steeds beter wisten om te gaan met het goede netspel van Ashley.

Aan het eind van de tweede set kregen Demi-Jane/Ashley meerdere matchpoints. Mahdiya en Moice wisten er een heleboel weg te werken. Knap hoor. De overwinning werd niet cadeau gegeven.

Het publiek heeft genoten van deze mooie wedstrijd. De vaders namen het vegen van de baan op zich. Altijd fijn.

De eerste avondpartijen gingen nog met motregen de baan op, maar al gauw werd het droog en kon er de hele avond heerlijk worden getennist. Voor het eerst deze week werden er geen driesetters gespeeld, maar werden alle partijen in 2 setjes gewonnen. Dat neemt niet weg dat we toch een paar mooie potten kregen voorgeschoteld.

In de GD7 wist het koppel Madara/Pim er net geen 3e set uit te slepen tegen vader/dochter combi Tom/Samantha en moesten het hoofd buigen bij 6-1 7-6.

Een armblessure op baan 2 noopte Sybren tot opgave in zijn partij tegen Quirijn in de herenenkel 6. Verder werder er zowel op baan 1 als op baan 2 GD 5 partijen gespeeld, die beiden zeer vermakelijk waren. De uitslagen doen anders vermoeden maar ik kan jullie garanderen dat het publiek heeft mogen genieten van 2 boeiende partijen. Uiteindelijk wonnen Thomas/Sitta met 6-2 6-0 van Wouter/Melissa. Op baan 2 was het koppel Jacqueline/Jordymet 6-4 6-2 het koppel Riske/Giovanni de baas.

Laten we hopen dat de weergoden ons de komende dagen, zowel overdag als in de avonden, goed gezind zijn.

 

 

dag 7 dinsdag 7 juli 2020

Dit journaal begint met een waarschuwing! En wel voor alle senioren: Blijf veel trainen en spelen, misschien zelfs wat lessen nemen als je wilt blijven winnen. Er komt namelijk een grote groep zeer getalenteerde jeugdspelers (speelsters) aan. 

Deze jeugd had vandaag het zonnetje. De regen wachtte geduldig op de senioren. Die kregen er veel van. Helaas. Het was een hele natte avond. Complimenten voor iedereen die gewoon door is blijven spelen. Er is slechts 1 wedstrijd verplaatst. 

Maar terug naar de middag. Op baan 1 speelden Rubey/Yael tegen Demi-Jane/Ashley. Wat een wereldpartij werd dat. Vanaf het begin ging het gelijk op en de eerste set werd meteen een tiebreak die werd gewonnen door Rubey en Yael. De tweede set door Demi-Jane en Ashley en dus moest de derde set de winnaar bepalen. Ze gingen alle vier tot het uiterste en dus ging het weer heel gelijk op. Het was spannend tot het eind. Na 2,5 uur wonnen Demi-Jane en Ashley uiteindelijk. Het was mooi om te zien maar voor de dames zelf best zwaar. Er was zelfs sprake van spierpijn. En ze moesten allemaal nog een wedstrijd spelen. Gelukkig had Sara (wedstrijdleiding/fotograaf en kantinedienst: wat een topper) nog tijd om lekkere tosties voor ze te maken.

Amalia speelde tegen Joost. Amalia leek snel te gaan winnen, maar Joost kwam nog heel goed terug en wist een tiebreak af te dwingen in de tweede set. Knap hoor. Uiteindelijk won Amalia toch. Weer veel geleerd deze wedstrijd. Je moet aan zoveel denken bij een tiebreak: aan welke kant moet je staan, wanneer moet je wisselen van kant, en ook nog je punten tellen. 

Het is niet voor niets dat er op onze website veel pagina's ook in het engels te lezen zijn want we zijn een internationale club aan het worden. Op baan 5 speelden Reef/Liam tegen Sidhant/Dean. Het was een leuke en vooral gezellige wedstrijd. Er werd veel gebabbeld tijdens het spelen. Wel helemaal in het Engels dus. Het werd een spannende match die in 2x 5-3 werd gewonnen door Sidhant en Dean. Pearl heeft genoten maar had daarna wel de baan nodig voor haar lessen. Ze heeft dus even moeten wachten, maar dat vond ze niet erg gelukkig. Ze kreeg tenslotte mooi tennis te zien en was trots.

Gezellig was het ook op baan 4. Twee meisjes (Kaylee/Aylen) tegen twee jongens (Jesse/Zeger) die er met de winst vandoor gingen.

Inmiddels moesten de meisjes van de eerste partij weer aan de baan op voor hun volgende wedstrijd. Ruby en Ashley moesten nu weer tegen elkaar. Geloof het of niet: ze presteerden het weer om bijna 2,5 uur te spelen. Weer een driesetter en weeg ging Ashley er met de winst vandoor. Ook Yael had zin in nog een driesetter. Gelukkig duurde die niet zo lang en won ze deze van Taniya. Het was een leuke wedstrijd. Demi-Jane had het in haar tweede wedstrijd van de dag wat makkelijker. Tegen Robin had ze haar tweede winst van de dag snel te pakken.

Ondertussen werd er ook lekker gesprongen op de trampoline. Zo houd je je spieren lekker warm. Op baan 3 stonden ondertussen 3 jongens en 1 meisje. Echt leuk al die combinaties. Danilo/Dayton hadden niet zo heel veel moeite met Mahdiya/Ibrahim. Mahdiya stond haar mannetje wel, maar helaas was het niet genoeg vandaag.

De laatste jeugdwedstrijd van de dag was van Sidhant en Dean. Na hun dubbel samen, nu dus tegen elkaar. De tweede set werd beslist in tiebreak. Daarmee won Sidhant de wedstrijd.

Danny en Ko startten de avondsessie. Met veel familie aan de kant om te supporten liet Danny zijn opa een poepie ruiken. Ko hoorde ik van de week al zeggen dat hij al lang niet meer van zijn kleinzoon had gewonnen. Deze keer dus ook niet. Ondanks de regen bleef hun publiek zitten tot de laatste bal. Dat was nog net te doen, maar niet lang daarna hield het op met zachtjes regenen. Het kwam met bakken naar beneden. Gerda en Karin hielden het buienalarm goed in de gaten, maar hadden al snel in de gaten dat de ene regenpiek al snel overging in de volgende, of ie nu wel of niet werd aangegeven. Kees/Bas en Albert/Marcel hadden geen tijd om zich over de radar te bekommeren. Zij hadden hun handen (rackets) vol aan elkaar. Albert en Marcel leken simpel op de winst af te gaan maar ja: Kees gaat altijd voor de driesetter en Bas krijgt, na 8 jaar afwezigheid op de baan, steeds meer het gevoel en het ritme terug. Hoewel er aan het eind van de tweede set matchpoints waren voor Albert en Marcel, werd het toch nog een tiebreak en dus een derde set. De heren waren echter doorweekt en het ging alleen maar harder regenen, dus even schuilen in de serre maar. 

Kees en Bas hadden duidelijk hun tanden er ingezet en lieten niet meer los. De derde set was snel klaar. Het is spannend in die poule dus. 

Ondertussen was het op baan 5 een wedstrijd tussen de black beauties. Alle dames hadden hun kleding aangepast aan het weer. Tinda/Irma kwamen 5-1 voor maar Berna/Inge kwamen erg knap terug tot 6-5. Een tiebreak redde Tinda en Irma. In de tweede set stonden ze ook flink voor (4-1) toen ook zij de serre opzochten op te schuilen. Helaas voor Berna en Inge lukte het deze keer niet om terug te komen en dus konden de dames snel weer terug naar de serre voor een gezellige nazit. Minstens zo belangrijk.

Jop, Rien, Herman en Rob trotseerden de regen en speelden, zonder te schuilen 3 sets. De winst ging naar Jop en Rien.

Naast hen stonden Rinus/Erik en Reda/Leonard. Het werd helaas de laatste wedstrijd voor Rinus. Ondanks de makkelijke winst bleek zijn knie de strijd niet goed te hebben doorstaan. Het toernooi zit er op voor hem. Beterschap Rinus.

Ondertussen hadden, gezien de uitslag, Roland/Stefan het niet al te zwaar tegen Sander/Jan Bart. 

Naast de topper op baan 1 speelden Wally/Tom nog tegen Edward/Hans. Het werd een simpele overwinning voor Wally en Tom.

De laatste twee wedstrijden van deze natte avond waren de dubbel van Ko/Danny tegen de broers Robijn, en de single tussen Evert Jan en Pieter. In de dubbel wonnen de broers, de single werd gewonnen door Pieter. Het was, al met al, een wederom een mooie tennisdag. 

 

 

dag 6 maandag 6 juli 2020

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Nou, dan zitten we bij Koriander wel goed. En wat voor jeugd! Ondanks het gure weer, het leek vanmiddag wel een herfsttoernooi, werden er prachtige wedstrijden door onze jeugd gespeeld. Bij een aantal wedstrijden was het verschil wel groot, maar er waren heel veel prachtige, spannende wedstrijden. Het was heel leuk om te zien hoe gezellig en sportief de jeugd met elkaar omgaat.

Julian en Kaylee mochten vanmiddag als eersten de baan op. Kaylee won de eerste set met 4-0 en stond in de tweede set ook al met 4-1 voor toen het verschrikkelijk begon te regenen. Snel even schuilen dus in de serre waar oma vertelde dat in tennis alles nog kan. Na deze wijze woorden en een lekker koekje gingen ze weer vrolijk de baan op. Julian kwam terug tot 4-4 en dus volgde een tiebreak. Wat een mooie ballen hebben we van zowel Julian als Kaylee gezien. Uiteindelijk won Julian. 

Tijdens de bui kwamen ook Kenan en Aylen even schuilen. Kenan at rustig zijn banaantje en maakte zich geen zorgen. Het ging lekker en hij won dan ook met 2x 4-0. Het was een korte wedstrijd en daarom konden Ibrahim en Axel ook snel de baan op. Het was een leuke wedstrijd die door Ibrahim in 2 sets werd gewonnen.

Yaara en Omar hadden meer tijd nodig. Zij speelden een fantastische partij op baan 5. Wat een mooie rallies lieten zij zien. Yaara pakte de winst in 3 sets.

Sem had het zwaar in de eerste set tegen Jordan en ook de tweede set leek snel te gaan. Maar dat liet Sem niet gebeuren. Hij vocht zich terug en zo werd de tweede set nog spannend. Jordan won uiteindelijk toch. Maar de moeders aan de kant hebben genoten. Twee duimpjes ophoog laten zien dat ze lekker hebben gespeeld.

Damini en Sayen speelden een prachtige wedstrijd op baan 1. Damini won, en werd beloond met een knuffel van Sayen. Fantastisch meiden. Yael won van Moice, Jesse van Amalia, Zeger van Shaheer en tenslotte was er ook nog een jeugddubbel van Joost/Emily tegen Reef/Liam. Joost en Emily wonnen met 2x 4-1. Top.

Alexa kwam deze middag ook nog even kijken. Wat kunnen de juffies trots zijn op hun jeugd.

Er werden weer heel veel foto's gemaakt. Hieronder nog wat jeugdfoto's. Na de clubkampioenschappen zullen we alle foto's in een speciaal album publiceren.

Na alle jeugdwedstrijden was het tijd voor de senioren. Zij hadden meer mazzel met het weer. Er scheen zelfs een lekker zonnetje.

Het was een gezellige avond op het park waarbij regelmatig oerkreten te horen waren. Het was duidelijk een mannenavond! Er kwamen maar een paar dames in actie. Madara moest 2 wedstrijden en pikte tussendoor nog een heel uur les mee. Helaas leverde dat geen winst in haar partijen op. Joanna was in de single een maatje te groot. In de dubbel met Pim bleven ze goed bij tegen Astrid en Felix, maar de winst ging naar de laatsten.

Het publiek bij deze wedstrijd had het overigens erg druk met sudoku's en andere puzzels. Gelukkig hadden ze wel tijd om de scoreballetjes bij te houden. Toch handig!

Alle wedstrijden werden vanavond in 2 sets beslist, behalve die van de herendubbel Frank/Peter tegen Jan-Bart/Sander. Dat werd een mooie spannende driesetter die door Frank en Peter werd gewonnen. Hun geluk was groot.

Ook Ad was duidelijk blij met zijn overwinning. Hij had wat laat in de gaten dat zijn tegenstander Richard het spelletje van Ad lastig vond. Als hij dat eerder had geweten...

Sjors was Bas vanavond 2x de baas. De single was van tijd tot tijd een ware krachtmeting. Mooi om te zien, maar het bleek erg vermoeiend.

 

 

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 533 9510

Sportpark Rie Mastenbroek

Mosweg 10
1314 AZ Almere

KVK-nummer

39045172