Verslagen voorjaarscompetitie jeugd 2021

Verslag van de Jeugdcommissie

Wat een gekke tijd hebben wij achter de rug. Vorig jaar konden we de voorjaarscompetitie niet afspelen en was er geen najaarscompetitie. Dit jaar was het spannend. Gaat het wel of niet door. Gelukkig konden we, na een paar keer uitstel, uiteindelijk toch nog 5 dagen competitie spelen. In eerste instantie zonder publiek, maar de laatste dagen was het weer gezellig op de tennisparken en konden de kinderen weer worden aangemoedigd. Iedereen had er zin in en stonden alle spelers en speelsters elke week enthousiast op de baan.  

We hebben hele mooie partijen gezien bij Rood, Oranje, Groen, Geel junioren tot 14 en bij de jeugd van 13 tot 17. Het was een kort maar fijn seizoen. We willen daarom iedereen die hierbij betrokken was bedanken voor de flexibiliteit en inzet.

We hebben deze competitie kunnen besluiten met het huldigen van 4 teams. Er was veel belangstelling dus het was een gezellige afsluiter met patat, fris en een hotdog.

We hebben de voorjaarscompetitie gespeeld met 13 teams (vanaf groen). 5 groen teams, 3 junioren tot 14 en 5 jeugdteams 13-17.

4 van deze teams zijn 1e geworden in hun afdeling!! Wij feliciteren de volgende spelers met het behalen van de 1e plek.

Groen Team 2; Justin, Shaheer, Emily & Anna (met maar liefst 26 punten)

Junioren Team 1; Jordan, Kenan, Sem, Julian & Zeger (met maar liefst 27 punten)

Junioren Team 2; Tara, Amalia, Kaylee, Ellen, Aylen, Rishika & Amira (met wel 20 punten)

Jeugd Team 2; Laura, Jara, Chayenne & Rubey

Dan hebben ook nog 2 teams een 2e plek behaald en 2e teams een 3e plek. Alle spelers uit deze teams natuurlijk ook van harte gefeliciteerd.

Ook de kinderen in Rood en Oranje hebben fantastische wedstrijden gespeeld.

Wat hebben wij deze competitie leuk kunnen afsluiten met elkaar met een lekker patatje, broodje hotdog en een frisje hebben we toch samen even teruggeblikt op de competitie. Wij hopen dat iedereen enorm genoten heeft, wij in ieder geval wel. 

Verslag Groen 1 team 2. Zondag 20 juni 2021.  Door Alexa

Het was weer een geslaagde ochtend. Na een (voor mijzelf) iets te gezellige avond (gezelligheidstoernooi) was het wel even zwaar om vroeg op te staan. Maar het is gelukt en ik heb weer genoten . We waren op tijd aanwezig in Muiderberg. De zon scheen zachtjes door de wolken. Heerlijk dus. Het team had er echt zin in. Justin en Anna begonnen de singles en wonnen ze met mooi spel. Het was nog best lastig om goed te blijven spelen tegen jongens die nog niet zo lang competitie spelen. Emily en Shaheer wonnen ook , dus BAM. Een mooie voorsprong van 0-4.

Tijd voor de dubbels. Justin en Anna speelden goed en gaven geen game weg. Het potje van Emily en Shaheer was erg spannend, maar door goed netspel van Shaheer en de sterke baseline slagen van Emily haalden ze de 0-6 overwinning binnen. Top! We hebben genoten.

Verslag Geel 2 Koriander meisjes. Door Robin 

Ok, weer een nieuw jaar en eindelijk kunnen de meiden de baan weer op voor team Geel Koriander 2. We hebben 2 dames ingewisseld en 2 nieuwkomers dus verwelkomd. En wat een leuke goeie match weer ! Ik, als coach, werd netjes voorgesteld en voelde me meteen weer thuis.

Ondertussen waren onze tegenstanders , Koriander 3, ook van de partij. Kijk, dat is altijd leuk , samen thuis spelen. Een betere start van de competitie konden we dan ook niet hebben, want iedereen kent elkaar. De bar was ook open, dus ik kon meteen de keuken in om tosti's te gaan maken. Toen de 1e tosti's de keuken verlieten kregen andere bezoekende clubs er lucht van. Of ik meteen even 8 patat, 4 kroketten en frikandellen kan maken...nou, doei doei, dacht het niet :-).
 
En dan de wedstrijden : 
 
Tara aan de bak voor de 1e single en kon in de 3e set tie break pas het verschil maken. Oh oh oh, wat een stress. Maar score puntje binnen. Goed gedaan dame!
Tegelijkertijd ging Amalia de baan op. Even checken wat de regels ook alweer waren en hup winnen. Die loopt eigenlijk altijd met een smile op de baan zo te zien, daar wordt iedereen vrolijk van. 2-0.
 
Aylen en Ellen gingen de baan op voor de 3e en 4e single. Beide in beslissende tie breaks , de winst weggegeven :-). Jammer meiden, het klopt wat jullie zeiden, tie-breaks zijn nooit leuk. 2-2 dus.
 
De dubbels waren een prooi voor ons. En dan zie je dat de trainingen hun werk gedaan hebben. Slimmere balletjes, en af en toe gewoon een streep langs de lijn. Bam! 4-2 winst.
 
Hierbij de belofte gedaan dat als ze zo doorgaan we met zijn allen naar de Mac Donalds gaan. We gaan het zien!
 
Groeten van team Koriander.
 

Verslag Groen 1 team 2. Zondag 13 juni 2021.  Door Alexa


Vandaag speelden Shaheer, Justin, Anna en Emily. Deze eerste competitiedag was het voor de spelers weer even zoeken. ATC Buiten had een lekker pittig team. Als toeschouwers hebben we een hoop prachtige punten gezien. We kwamen na de jongens singles van Shaheer en Justin helaas met 2 – 0 achter. Dat was jammer. Vooral voor Shaheer die in een 3e set, ondanks prachtig tennis, in een tiebreak verloor. De meisjes, Anna en Emily, hadden er zin in. Ze speelden erg goed en wonnen verdiend. Klasse! Met een 2 – 2 stand startten de dubbels. Justin en Shaheer hadden wel zin in een strijd. Justin had de knop even omgezet na de single en liet goed tennis zien: lobs, passeerslagen en volley’s. Ze kregen het niet cadeau, maar wonnen dus wel. Ook de meisjes speelden een prima dubbel en dus was de einduitslag 2 -4 voor Koriander!   

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 533 9510

Sportpark Rie Mastenbroek

Mosweg 10
1314 AZ Almere