Verslagen jeugdcompetitie

Koriander 1 – Oranje 1 Competitieverslag door Tim Mesters

Wat een toppers!! Het Oranje1 jeugdteam Koriander 1. Wat hebben zij het goed gedaan en ik wil de nadruk leggen op dat zij echt als één team gespeeld hebben. Ze waren er voor elkaar en hebben elkaar flink aangemoedigd en gesteund tijdens de competitie én de trainingen.

Zondag 6 september 1e competitiedag. We moesten spelen bij LTV Almere. Helaas was Fatim ziek en kon vandaag niet meedoen. Zoals elke week stuurde ik de ouders van onze tennistoppers een Whatsapp met de aanwezigheidstijd en aanvang speeltijd. Zo stond er op de KNLTB site dat we om 9:45 uur aanwezig moesten zijn en 10:00 uur beginnen met spelen. Zondagochtend 8:30 uur gaat mijn wekker….altijd lastig: vroeg opstaan. Als eerste kijk ik op mijn mobiel en zie daar een bericht staan van een persoon van LTV Almere. “WAAR ZIJN JULLIE??”.  Er bleek een mail te zijn verstuurd naar het algemeen mailadres van Koriander?! Deze mail is nooit bij mij aangekomen. (Verzoek aan jeugdcommissie, graag mailadres van teamcoach vermelden op de KNLTB site.) Maar goed…het feit is dat we dus niet op tijd aanwezig zouden zijn en de kunst was aan mij om alsnog de kids te bereiken (of de ouders) om ze in te lichten. Er werd ons wel aangeboden om de ronde van Oranje 2 mee te doen bij LTV Almere. Deze begon om 11:00 uur. En natuurlijk was het de kids gelukt om wel om 11:00 uur te spelen. Het was toch nog een mooie competitiedag geworden door de flexibiliteit van de kids! Complimenten aan zowel de kids als aan de ouders!

Teamfoto 6 sept 2020 Oranje 1 – Koriander 1  

     

Zondag 13 september, 2e competitiedag en dit keer bij LTV De Bijvanck. Op woensdag ervoor weer de app verstuurd, “zondag spelen we om 10.30 uur bij de Bijvanck…..”Zondag 13 september prachtig tennisweer en we hadden er weer zin in. Is toch een soort van wekelijks uitje met z’n allen. Helaas was Darius er deze keer niet bij ivm voetballen. Deze keer was Fatim er gelukkig wel bij en voor haar de eerste keer met het mooiste team van Almere 😊.

Helaas was er bij de aanmelding iets verkeerd gegaan en hadden ze vergeten om één speler van ons als aangemeld te bevestigen. Had ik eindelijk als coach iets te doen (alles loopt namelijk gesmeerd met de tennistoppers waardoor ik weinig hoef te doen) en bij de wedstrijdleiding helpen om alsnog een nieuwe indeling te maken. Complimenten aan de leiding van Bijvanck dat ze door een snelle actie alles toch nog lieten verlopen zoals het moest. Onze spelers gingen lekker en lieten mooie rallies zien. De aanwezige ouders van onze tennistoppers werden weer flink verwend door mooi en spannend tennis! Na een mooie zonnige ochtend met mooi en spannend tennis was daar de einduitslag. Is toch iets waar ze elke keer naar uitkijken en terecht! Want ze knokken voor elk punt en dan willen ze natuurlijk weten hoe ze gegaan zijn. Vandaag hebben ze een keurige 2e plaats behaald!  Proficiat toppers!!!!!Ook complimenten naar de ouders die zich voorbeeldig gedragen en nergens mee bemoeien!! Mag ook wel eens gezegd worden!! Top supporters zijn het! 

Teamfoto van Zondag 13 sept 2020

Zondag 20 september alweer de 3e competitieronde en nu bij ATC Buiten. Iedereen aanwezig na de welbekende doordeweekse app of iedereen er zou zijn. Het weer zat ons weer mee maar af en toe toch wel een beetje fris. Maar zo blijft de jeugd goed wakker 😊. Zoals elke zondag hadden de toppers er weer zin in en waren vastberaden om 1e te worden. Ze waren er al zo vaak dichtbij geweest. Ze begonnen goed met overwinningen en werden steeds enthousiaster. De wedstrijden waren, net als altijd, weer erg spannend. Zo fanatiek als ze allemaal zijn, is prachtig om te zien. Je ziet ze elke week groeien in hun ontwikkeling. Het mooie, kan het niet vaak genoeg zeggen, is dat er weer vele ouders én opa’s en oma’s waren om te supporten! De kinderen laten het niet altijd blijken maar ik weet zeker dat ze het kunnen waarderen.

Zo ook Thijs, die ongeveer 5x per wedstrijd vraagt of zijn vader er als is 😊. Of andersom, als zijn mama er nog niet is, “is mama er al?”. Terug naar de wedstrijden. Ze worden stuk voor stuk gewonnen en u raadt het al…..Ja ja vandaag zijn de toppers 1e geworden!! Gefeliciteerd Dames en Heren van Oranje 1 – Koriander 1.  

Teamspirit!!! Kijken bij elkaar en elkaar aanmoedigen!!                  

    

Zondag 27 september 4e competitiedag bij T.V. KORIANDER!!

Als ik Michelle vertel dat we thuis spelen wordt ze altijd razend enthousiast, heeft toch iets speciaals om thuis te spelen. Alle toppers hadden via hun ouders laten weten er bij te zijn om weer heerlijk te gaan tennissen. Het was wel een vroegertje vandaag pffff. Om 8:15 uur aanwezig zijn en 8:30 uur starten met tennissen. De warming-up werd verzorgd door Pearl en alle deelnemers deden goed mee. Toch mooi om te zien dat zoveel kids het goed met elkaar kunnen vinden zonder ook maar enig probleem. Kan de huidige maatschappij nog een voorbeeld aan nemen! Ook de in of uit ballen, worden door alle spelers netjes besproken en daar waar nodig is overgespeeld.

Vandaag waren er wederom fantastische partijen te zien met hele mooie rallies. Aron had het vandaag iets zwaarder. Die vond op tijd naar bed gaan niet zo belangrijk maar moest dat bekopen met hele zware benen. Maar ook dat is een leermomentje. (kom ik later op terug!!). Desalniettemin gingen de toppers er vandaag ook weer goed tegenaan. Tijdens de wedstrijden werd er nog door de moeder van Darius gevraagd, via de groepsapp, of alles goed ging. Zo gedreven en meelevend zijn alle ouders van ons team. Ik schrijf bewust “Ons” team. Want echt waar, alle ouders en alle kids zijn echt een team bij elkaar.

We hebben deze competitie het met z’n allen gedaan. Helemaal in deze tijd van Corona waarbij je heel veel op de regels moet letten en op elkaar. Wederom complimenten! Maar goed, terug naar de wedstrijden. Deze verliepen goed maar zou het goed genoeg zijn voor wederom een 1e plaats…. Helaas vandaag moesten de toppers het doen met een hele mooie 2e plaats! Super goed gedaan toppers!! Ik ben echt een trotse coach/begeleider/ouder.

Teamfoto 27 sept 2020  

4 Oktober 5e competitiedag wederom naar LTV De Bijvanck.

Door de verscherpte Corona maatregelen werd ons verzocht om 10 min van te voren aanwezig te zijn. Omdat wij uitspelen mochten de ouders mee. Zoals elke week stonden de kids en ouders weer te popelen om te gaan tennissen en kijken. Vooraf kwam er nog een persoon van Bijvanck naar ons toe. “jullie zijn er met te veel ouders, er mogen er maar een paar zijn”. “Wie gaat het park verlaten?” “Nou mevrouw we zijn van Oranje uit Almere afkomstig”. Daarop schrok de vrouw en zei “o sorry ik dacht dat jullie van Bijvanck waren, excuses jullie mogen blijven”. Opgelucht ademhalen en weer doorgaan. Onze kids zijn het inmiddels zo gewend dat de ouders komen kijken dat het finaal mis was gegaan als ze zonder ouders hadden moeten spelen. Maar goed, we mochten blijven. Het begint eentonig te worden maar ook vandaag waren het weer bijzonder mooie spannende wedstrijden. Als je de kids vergelijkt met afgelopen jaar zijn ze zo enorm gegroeid in hun spel. Ik heb rallies gezien van wel meer dan 20 keer heen en weer slaan. Dat was vorig jaar niet het geval kan ik zeggen. Het leek wel een cadeau om naar te kijken. Zouden ze het weten??

Vandaag was ik jarig en misschien was dat toch wel door Michelle (mijn dochter) doorverteld. Tussen de wedstrijden door zag ik Martine en Gin geld uitwisselen…Ik vroeg nog “o moet ik ergens aan mee betalen?” Ik dacht misschien aan het eten en drinken voor de kids. “Waarop Gin zegt, “nee hoor Martine kreeg nog iets terug van vorige week”. Oke, ik ging weer verder met het tennis van de kids. Aron had vorige week geleerd van zijn iets te laat naar bed gaan. Hij was nu kennelijk de avond voor de wedstrijden wel op tijd naar bed gegaan want hij ging als de brandweer over de baan!! (toch dat leermomentje).

Na weer vele mooie partijen was het dan afgelopen. De competitie zit erop. De bekendmaking van de stand…Onze toppers waren wederom netjes 2e geworden. Conclusie, LTV Almere had net iets meer punten gescoord maar het verschil is minimaal. De dag was nog niet helemaal voorbij. Ik werd naar de groep geroepen en daar stond mij een verrassing te wachten… “lang zal hij leven, lang zal hij leven in de gloriaa, in de gloooorriiiiaaaa, in de gloooorrrriiiiaaaaa, hieperdepiep hoeraaaaaa. “ Ik werd toegezongen door de kids en ouders!! Wat een feestje! Door jullie, kids en ouders, voelde ik mij echt jarig tijdens de competitiedag!! Met een mooie bos bloemen, een taart (daar opgegeten) en een pompoen (meegenomen en soep van gemaakt.

Wat werd ik flink verwend.  Dus daar was dat geld voor Gin en Martine!!!! Ik wil echt iedereen vanuit mijn hartje bedanken voor de mooie en zeer gezellige weken! Ik kijk er nu al naar uit om de volgende competitieronde in te gaan!! Wat een fijne mensen zijn jullie!!

Thijs Vlietstra,  Rayan Blaas, Michelle Mesters, Fatim Bangoura, Darius Balciunas , Aron Makhloufi

 

 

Verslag zondag 4 oktober Groen 1

 

En daar staan we dan, om 08:45 op het park in Huizen. Gaat we vandaag eindelijk winnen? Vorige week was het 3-3, het zou toch mooi zijn... Tara begint met de 1e dames enkel tegen een jongen (beste van de club, maar dat doet er niet toe 😉 ). Daar heeft Tara natuurlijk geen boodschap aan. Al snel verdwijnt de euforiestemming bij de tegenstander ... Deze chick kan tennissen. 3e set tiebreak haalt de tegenstander opgelucht adem, dit was niet makkelijk...de reactie van Tara : " hmmm...kon hem hebben". Amira gaat de baan op. Ook hier een jongen als tegenstander. Al snel vliegt het racket van de tegenstander tegen het hek, en klinkt er flink gevloek. Op Wimbledon kan je met deze houding meteen vertrekken. En Amira? Laat zich niet afleiden, voelt dat er hier iets te halen valt. Bam! Tegenstander verliest in straight sets. Je ziet Amira denken :" je denkt toch niet dat ik daarvan ga verliezen". Aylen gaat de baan op, duidelijk met een missie. Die tegenstander slaat hard, maar dat kan zij harder. Mooie tegenstand geboden, maar deze is te gewiekst. Ook deze jongen wint. Aylen zegt nog : "mijn passeerballen in de tramrails waren perfect". Dat belooft wat voor de dubbel. Kaylee gaat de baan op, ze slaat 3 ballen in en denkt:" Hup, niets meer aan veranderen, laten we gaan beginnen". Ze komt even achter, weer tegen een jongen. Maar sommige omstandigheden hebben geen vat op haar. Links, rechts, kort en lang. Beduusd schudden ze de hand, Kaylee zegt bedankt voor het spelen, haar tegenstander zegt zachtjes : "gefeliciteerd". Aylen en Anna beginnen met de dubbel. Anna zit al sinds 07:00 te wachten, die is ready. Anna is een beetje als een tennismuur, hoe vaak je de bal ook slaat, de bal komt altijd terug. Wel handig voor Aylen die kan aanleggen en kan mikken op de netspeler. Bij elke bal groeit het vertrouwen en er wordt veel gelachen. Deze dubbel wordt in een spannende partij gewonnen, papa van Anna kan tevreden toekijken. De laatste dubbel, Kaylee en Amira. Wordt het 3-3, of gaan we winnen met 4-2?. Er staat duidelijk spanning op deze dubbel, zeker bij Amira, die heeft nu geroken aan de overwinning. Deze dames slaan de jongens terug het oefenhok in. Winst!!! Ja jongens , vlak nooit meer de dames van team Groen uit, jullie mogen nog even dooroefenen!

Goed gedaan team, monkey proud! Robin Tielle

Verslag zondag 4 oktober 2020 Rood

Het was een miezerige zondag, maar toch stonden er 20 blije kinderen op de baan. "We mogen weer juf!" riepen de kinderen van Rood 1. Wat hebben jullie het weer goed gedaan. Ik zag hele mooie wedstrijdjes. Deze week lag de nadruk op het toepassen van de backhand. In het tweede deel van de ochtend kregen ze dan ook 2 punten als ze met een backhand eindigden. Nou, er werden veel punten uitgedeeld. Wat kunnen jullie het al goed zeg! De ochtend voor rood werd afgesloten met een estafette. Mahdiya en Melanie hebben deze keer geholpen. Dank jullie wel. Vandaag werd er ook door Groen thuis gespeeld. Deze wedstrijden gingen gelijk op. Dat is altijd het leukste. Vlak voor ik weg ging waren de mannen van Geel klaar om te gaan starten. Ik hoop allemaal goede berichten van jullie te krijgen deze week.

De start van mijn zondag was in ieder geval prima. Tot ziens allemaal op de trainingen.

Groetjes, juf Alexa

 

Verslag zondag 20 september 2020.

Wat hebben wij, Pearl en Alexa, een leuke zondagochtend gehad. We waren al vroeg op de club om de Rood- en Oranjecompetitie voor te bereiden.  Om 8.30 uur begonnen we met de Oranjegroep. 24 spelers en speelsters deden hun uiterste best om de winst binnen te halen. Ze zijn 2e geworden. Heel erg knap. Jullie hebben erg goed gespeeld.

Ook Rood heeft het goed gedaan. Wat hebben we veel leuke, sportieve wedstrijden gezien. Wat een tennisplezier hebben jullie laten zien. 

Deze ochtend kregen we hulp van Demi-Jane, Ashley, Danilo en Dayton. Fantastisch. Jullie hebben het fantastisch gedaan en de kinderen van Rood en Oranje vonden het super om door jullie begeleid te worden.

Het Groen 1 team 2 heeft echt strijd geleverd. Het waren allemaal spannende potten. Helemaal geweldig als je deze wedstrijden dan wint. Ze kwamen met 4-0 uit de singles. Groen 1 team 1 had het ook pittig tegen ATC Buiten. 

Het was prachtig weer en we hebben erg genoten van de wedstrijden. Wij kunnen zeggen dat we erg trots zijn op onze leerlingen.

Groetjes, Pearl en Alexa